Wiza do Kanady

Uzyskanie wizy do Kanady w żadnym wypadku nie jest problemem takimskomplikowanym, jakby to mogło wydawać się na pierwszy rzut oka. Niniejszy materiał to odpowiednia sugestia dla większości osób, jakie w najbliższym okresie potrzebują wybrać się do Kanady, jednak nie posiadają żadnego pojęcia jak zdobyć wizę.

O czym trzeba pamiętać? – Kanada wiza
W pierwszej kolejności należy nadmienić o tym, że wiza do Kanady> jest żądana nie tylko w przypadku przylotu do tego pięknego kraju, ale w czasie podróży tranzytem. Polacy, którzypragną odwiedzić Kanadę wyłącznie w celach krajoznawczych nie potrzebują standardowej wizy. W dzisiejszych czasach wymagany jesttylko poświadczenie eTA (electronic Travel Authorization), który można otrzymać online, bez potrzeby opuszczania zmiejsca zamieszkania.

eTa do Kanady przez internet

Otrzymanie dokumentu eTA pochłania dosłownie kilka minut i co najważniejsze całość możesz zrealizować za pośrednictwem Internetu. Elektroniczna wiza Kanada jest zatem ogromną gospodarnością czasu, gotówki a także dużych nerwów. Żeby dostać potrzebne zaświadczenie trzeba wypełnić specjalny wniosek, który, możesz znaleźć na stronie etacanadaonline.com/pl/. Wniosek można znaleźć również na stronie ambasady Kanady, jednakże niestety dający się wykorzystać jest w tym miejscu jedynie w języku angielskim oraz francuskim. Po wypełnieniu wniosku trzeba odpowiedzieć na kilka łatwych pytań (np. czy byliśmy aresztowani, czy posiadaliśmy relacje z ludźmi chorymi na tuberkulozę itp.). Do uzyskania dokumentu eTA konieczny jest paszport a także adres e-mail, na który uzyskamy pismo eTA.

Ile zapłacę za eTA?

eTA do Kanady to kwota blisko 31 zł (7 dolarów kanadyjskich). Ceny należy naturalnie w komfortowy sposóbzrealizować internetowo z wykorzystaniem karty kredytowej. Pamiętać trzeba również o tym, że za pomocą eTA możemy w Kanadzie mieszkać najdłużej do 6 miesięcy. Warto dodać również o tym, że dokument aktualny jest przez okres 5 lat od czasu wyrobienia. Podróż odbywa się jedyniena podstawie paszportu, skutkiem tego nie ma potrzeby drukowania pozyskanego e-mailem dokumentu.

eTA do Kanady

Elektroniczną wizę można zapisać internetowo tylko jeden raz,poszczególnej osobie. W praktyce oznacza to, że 5-cio osobowa rodzina podróżując do Kanady ma obowiązek wypisać formularz pięć razy. Jak zaznaczono powyżej wiza jest aktualna wyłącznie przez 5 lat, lecz jeżeli nasz paszport uprzednio utraci ważność, tomechanicznie wiza również przestanie obowiązywać. Czas wyrabiania elektronicznej wizy zajmuje tradycyjnie od 1 do 3 dni. Podczas wyrabiania dokumentu eTA nasz paszport musi być obowiązujący co najmniej 180 dni po dacie zakończenia wycieczki.

Leave a comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *